fredag 30 april 2010

Kvinnomisshandel, Kvinnor, ”offren” får vård, vad händer med förövarna?


"Blödande från munnen efter flera knytnävsslag mot ansiktet försökte kvinnan lugna sin 41-årige man. Men kramarna och pussarna gjorde honom bara ännu argare.
Nu har mannen dömts till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning"


Kvinnan polisanmälde den 41-årige mannen första gången 10 januari i år sedan han misshandlat henne i köket. Kvinnan, som då var gravid, fick bland annat ta emot en spark i magen och flera knytnävsslag i ansiktet.

Men händelsen var inte den första misshandeln i deras förhållande. I mitten av augusti fick hon utstå slag mot huvudet och kroppen sedan hon ramlat omkull i ett hörn vid köksfönstret. Det var då som hon, i ett försök att lugna maken, började pussa och krama honom trots att blodet rann från munnen. Men slagen och de verbala kränkningarna fortsatte.

Tidigare samma månad tryckte 41-åringen ner sin fru i sängen och slog henne i ansiktet sedan hon nämnt något om att skaffa barn.
41-åringen har dessutom hotat kvinnan vid ett flertal tillfällen, bland annat genom att säga att han skulle slå och döda henne.

Mannen dömdes idag till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och ska även betala 60 000 kronor i skadestånd till kvinnan.


Denna artikel har jag läst idag som gjorde att olika slags tankar börja snurra i mitt huvve. Det finns miljontals sådanna historier och det ar mycket vanligt förekommande. Min blogg kommer inte bara att inrikta sig mot denna specifika artikel utan at alla fall som har att göra med kvinnomisshandel.

Okej, Visst rätt åt den jävlen som har slagit sa regalt sin fru tycker man, men min fråga ar: Vad gor samhället med forovarna? Den hära 41 arige mannen kommer att gå i fängelse i 8 manader, betala 60 000 kronor och sedan komma ur fängelset, vad händer då?

Lagens definition på misshandel.
"5 § Den som tillfogar annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta döms för misshandel till fängelse i högst två år, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Ur 3 kap. brottsbalken"


Om denna man är smart kommer han att hålla sig ifrån sin fru efter fängelset. Min fundering är vad är det som har hänt under tiden han var i fängelset? Har det skett någon forändring? Har han förstått vad han har gjort for skada? Vet han varför han beter sig som han gör?

Min teori är att denna 41 ariga man kommer att göra det igen! Han håller sig ifran sin fru, träffar en ny kvinna som han charmar och hjärntvattar och sen händer det IGEN! Tycker ni att det är konstigt? är det förvånande?
Det jag försöker säga här är att visst jag tycker att det är skitbra att kvinnofridslinjer finns, att kvinnostöd finns för dessa stackars kvinnor som har varit med om olika slags misshandel. Det är skitbra för att dom måste hitta ett sätt att smälta sin trauma o stå på egna ben igen!

MEN, vad händer med dessa män som misshandlar? är det någon som erbjuder vård åt som? är det någon som arbetar så att sådant inte ska hända igen?

"Omkring 29 100 fall av misshandel mot kvinnor över 15 år anmäldes under 2009. Andelen kvinnor som uppger att de utsatts för våld eller hot i arbetslivet har ökat påtagligt."

När jag hör alla kvinnomisshandelhistorier så blir jag enbart jävligt förbannad! Ibland har jag känt att det är lika bra man hänger dessa fräcka män! Men nu har jag ändrat min syn på saken! Män som misshandlar har säkert sina anledningar till att dom gor det! Dom kanske har växt upp med en pappa som misshandlade mamman, dom kanske har haft en mamma som aldrig har visat kärlek osv osv. Något som gör dom till offer och det ar inget dom kan rå for! Sen när dom växte upp sa gör dom exakt samma sak for att det är det dom vet! Dom vet inge battre än så! Nu kan jag inte säga att det är så för alla men många barn som har haft en taskig barndom och inte fått hjälp och stöd, har tyvar sina konsekvenser senare i livet.

Varför ska det alltid vara kvinnorna som ska vara offer? Varför ska det vara dom som ska springa i ett kvinnohem o gömma sig med sina barn från "MANMONSTRET" ??
Vad är det för syn samhället får på dessa kvinnor och män? Männen stämplas som "monster" och kvinnorna som "offer" och det är lite så det är va, men varför jobbar man enbart med "offren" och skiter i "monstern"?

Tänk vad lite det skulle kosta för samhället ifall dom behandlade dessa män?
Min fråga är då, tror ni att det går att behandla dessa män? Ska vi tro på att dom kommer att förändras?

5 kommentarer:

  1. ja tycker att man ska ha samma sak som på hundar biter den nån en gång så är d en varning biter den två gånger så är d nog bara avlvning som gäller.människor är lite smartare än hundar så har man gjort bort sig engång så vet man vad som kommer om man gör d igen.
    men det konstiga är att om en kvinna blir slagen o hon byter pojkvän så är chansen stor att hon blit det igen..ja skulle vilja veta varför dom väljer samma skit igen..// fredrik

    SvaraRadera
  2. Det sägs att olika slags kvinnor drar sig till en viss typ av män omedvetet! Det är lite intressant! Om en kvinna har växt upp i en familj där pappan misshandlade mamman och hon har aldrig smält det, så ar risken väldigt stor att hon drar sig till den typen av män om och om igen...

    Så vad tyckte du man ska göra med förövaren?

    SvaraRadera
  3. ja tycker aldrig att våld är bra men ja tycker att om man har tillräckligt hårt straff så kanske några av dom tänker efter.typ kanske vore dumt att spöa på henne lite o få 10 år!
    sen tror ja att d ska alltid finns hjälp för alla som söker den i alla problem här i världen.men bara till dom som inser att dom har ett problem sj för det är bara dom man kan hjälpa...

    SvaraRadera
  4. Jaa det har du rätt i Fredrik! Håller med dig:)
    Det är klart man kan hjälpa dom som inser att dom behöver vård däremot känns det lite moraliskt fel att tvinga någon till vård.. men i för sig om dom begår ett brott så borde det kanske va ett måste:)

    SvaraRadera

Bloggintresserade